Diabetesdagboka lanseres for iPhone

I over 400 timer har Stig «Jobs» Karlsen jobbet iherdig for at også iPhonebrukere skal få glede av Diabetesdagboka. 

diabetesdagboka_iPhone5s.jpgNasjonalt senter for samhandling og telemedisin (NST) lanserte i april 2013 den første offisielle versjonen av appen Diabetesdagboka til fri nedlastning på Google Play. Siden har spørsmålet om når den kommer for Apple ustanselig dukket opp. Snart kommer den.

Enklere egenmestring

- Det å endelig ha en app som er tilpasset norske forhold gjør det mye enklere for folk med diabetes å følge opp sykdommen sin, forklarer utvikler Ragnhild Varmedal ved NST. 

- Vi hadde i grunnen ikke planlagt å lage ei Diabetesdagbok for iPhone siden målet vårt primært er forskning, og vi valgte plattformen Android for et par år siden. Men fra det øyeblikket vi lanserte Diabetesdagboka til fri nedlastning, har vi fått så utrolig mange positive tilbakemeldinger fra folk som ønsker seg en versjon for iPhone, så vi kunne ikke la være, forteller Varmedal. 

På AppStore før jul

Stig Jobs Karlsenbw.jpgMasterstudent Stig Roar Karlsen fikk oppdraget: bygg Diabetesdagboka om til iPhone.

- Jeg har programmert akkurat de samme funksjonalitetene i Diabetesdagboka for iPhone. De som laster den ned får også mulighet til å registrere og lagre blodsukkermålinger, insulindosering, karbohydratinntak og fysisk aktivitet, forklarer Karlsen.

Alt som registreres i dagboka bygger opp en database over hendelser og situasjoner, og kan dermed brukes til å bedre forstå egne reaksjoner i inntak av mat, medisinering, fysisk aktivitet, og hvilket blodsukker dette gir. 

- Jeg regner med vi skal få den lansert på AppStore innen julefeiringen starter, sier Stig «Jobs» som ikke en gang etter sterkt press ønsker å være mer spesifikk. 

Da er det bare å smøre seg med noen ukers tålmodighet …