Hverdagsinnovatørens muligheter

Rask vekst og god lønnsomhet er fellesnevneren for disruptive innovatører. Innovasjonsforsker Clayton M. Christensen kommer til årets telemedisinkonferanse i Tromsø 9. juni.
clayton_christensen_400px
9. juni 2008 går verdens ledende innovasjonstenker, Clayton M Christensen på talerstolen i Tromsø og fremfører sine tanker om hvordan man kan jobbe strategisk for å oppnå vekst og ta nye markeder gjennom disruptiv innovasjon.

”Strategiprosessen i mindre selskaper er ikke mindre viktig enn i store selskaper som Statoil”, fremholder Clayton M. Christensen når han beveger seg til norsk jord.

Mandag 9. juni holder Christensen et 2-timers foredrag om dette temaet, og Nasjonalt senter for telemedisin inviterer næringslivet til å komme og høre hans tanker om såkalt disruptiv (forstyrrende) innovasjon.

Nye kundegrupper, nye behov

Christensens teori peker på at banebrytende endringer sjelden kommer fra de store etablerte aktørene, men starter i områder som i utgangspunktet synes ubetydelig.

Men ettersom funksjonaliteten forbedres og løsningen ofte er enklere og møter behovet til andre grupper enn de som tradisjonelt er kundene, tar dette nye over det etablerte markedet.

Ikke bare står Harvard-professoren bak teorien om disruptiv innovasjon, som The Economist har karakterisert som ”den eneste gode ledelsesteorien som kom ut av 90-tallet”. Han er også en fabelaktiv foredragsholder med en lavmælt og utrolig engasjerende stil slik at man kan lære både av innhold og fremføring.

Norwegian gjorde det

Flyselskapet Norwegian er et eksempel på en aktør som har lykkes gjennom å ta i bruk disruptiv innovasjon. Norwegian var en liten aktør uten et stort konsern i ryggen og ble trolig ikke vurdert som en stor trussel. Her feilet SAS Braathens ved å undervurdere Norwegians disruptive forretningsmodell og ved å neglisjere massemarkedets behov for billige flyreiser.

Mer informasjon og påmelding

Foredraget går mandag 9. juni klokken 09.30 – 11.30 på SAS-hotellet i Tromsø, Tromsøsal. Kontakt Sissel Bergvoll, Nasjonalt senter for telemedisin, telefon 469 24 270 eller epost sissel.bergvoll@telemed.no for påmelding. Pris for foredraget er 1000,- eks. mva.

Klikk på bildet av plakaten til høyre for å hente ned mer informasjon om foredraget (pdf). Mer informasjon om Tromsø Telemedicine and eHealth Conference 2008 finner du på www.telemed.no/ttec2008.