Kajsa er Norges beste forskertalent

Kajsa Møllersen feide all motstand av banen i finalen av Forsker Grand Prix. Gratulerer så masse fra alle dine kollegaer i NST!

Kajsa Møllersen

Doktorgradsstudenten i statistikk var en av tolv finalister som fikk fire minutter på seg til å fortelle om forskningen de er involvert i. Hun brukte minuttene til å gi et innblikk i dataprogrammet som analyserer bilder av føflekker og kan diagnostisere dem for kreft.

– Det finnes dessverre ikke eksperter, hudlegene, ved hvert fastlegekontor, men ved hjelp av et kamera og vårt dataprogram, er vi ikke langt unna, forklarte 31-åringen under foredraget.

Finalen gikk av stabelen lørdag kveld i Tromsø kulturhus. Kajsa hadde jobbet steinhardt siden i sommer for å gjøre de fire minuttene så gode som de overhodet kunne bli.

– Det er så jæ... deilig, jublet hun til Dagens Næringsliv rett etter at seieren var et faktum.

– Det er den aller vanskeligste presentasjonen jeg har hatt. Jeg må ta det helt fra scratch, og etter tre år i denne bobla er det lett å glemme hva som er nytt og vanskelig for publikum, forteller hun.

I finalen skulle tolv av de aller beste doktorgradsstipendiatene i landet bryne seg mot hverandre. De hadde alle gått videre etter delfinaler i sine respektive landsdeler.

Prisen for vinneren er 15.000 kroner. Prisen gikk til Tromsø for andre år på rad.