11.04.2016

Ny senterleder på Nasjonalt senter for e-helseforskning

Han har forsket på algoritmebaserte medisinske teknologier.  Nå skal han bidra til at myndighetene gjør gode og fornuftige millioninvesteringer i helse-IKT. Stein Olav Skrøvseth (38) er ansatt som senterleder for Nasjonalt senter for e-helseforskning. 

30.03.2016

- Hei, Erna, det er hyggelig å se deg igjen! Hvordan går det med skuldra? Kan du vise meg hvor langt du kan strekke opp armen? Kan sykepleieren heve iPaden litt så jeg kan se bedre? 

21.03.2016

Det kommer ingen roboter som vil stjele jobbene fra leger og sykepleiere. Derimot kan elektroniske systemer føre til en enklere hverdag for både pasienter og helsepersonell.

22.02.2016

Se for deg at du er 75 år og har fem livstruende lidelser. Du må jevnlig til kontroll hos fem forskjellige spesialister. Ingen av disse spesialistene snakker med hverandre. Du tar tjue tabletter om dagen som gjør deg kvalm og uvel, og ofte kommer medisinene opp igjen like fort som de kom ned. En tredjedel av tiden er medisinene uten effekt.

17.12.2015

Helsedirektoratets årlige gjennomgang av nasjonale kompetansetjenester konkluderte våren 2014 med en anbefaling til Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) om å avvikle Nasjonal kompetansetjeneste for telemedisin.

02.02.2016

iTromsø: Er du lei av å tråkke alene på trimsykkelen hjemme? Nå skal en tromsøutviklet app gjøre treningen mer sosial.

10.12.2015

Alle pasienter i Helse Nord kan fra og med i dag lese sin egen pasientjournal på nett, hjemme i sin egen stue! 

10. desember åpner nemlig statsråd Bent Høie Min pasientjournal – en tjeneste hvor pasienter kan logge inn på den nasjonale helseportalen helsenorge.no og lese sin sykehusjournal. Vil du vite hvordan? 

 

08.12.2015

Alle pasienter i Helse Nord får elektronisk tilgang til sin pasientjournal ved å logge seg inn på helsenorge.no. Pasienter innenfor psykisk helse og rus skiller seg ikke fra andre. De bør også få et innblikk i sin egen journal, sier psykolog Eirik Holand. 

26.11.2015

- Vi har gode erfaringer og resultater fra forskningsprosjekt der telemedisin er brukt til å følge opp trening og rehabilitering for kols-pasienter, skriver forsker Hanne Hoaas ved NST i denne kronikken på forskning.no.

17.11.2015

I løpet av de neste 10 årene er målet til prosjektleder Artur Serrano ved NST at alle med ekstra omsorgsbehov skal ha en robot som ekstra trygghet i hjemmet. Nå har prosjektet VictoryaHome vunnet EU-pris for involvering av brukere, kommersielt potensial og originalitet i prosjektet.

 

12.11.2015

NST og Helsekompetanse trenger informanter til å teste ut nettkurset PUST. Målgruppe for kurset er brukere, assistenter, pårørende, andre hjelpere og helsepersonell som arbeider i kommune- og spesialisthelsetjenesten. Kurset krever ingen forkunnskaper, men det er en fordel om du har helsefaglig bakgrunn. Er dette noe for deg?

10.11.2015

Tenk deg å sykle verden rundt sammen med andre, fra stua hjemme: Dette geniale treningsopplegget er nå nominert til ExtraStiftelsens årlige hedersbevisning Gullegget.  

 

05.11.2015

Bjørg Dahl og de andre damene i Dyrøy LHl er de første som har tatt i bruk treningsopplegget  «Nettbasert spinning hjemme». Det er utviklet av NORUT og Nasjonalt senter for telemedisin, i samarbeid med Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) i Tromsø.