Runkeeper på Diabetesdagboka

Nå får du treningsdataene dine automatisk overført til Diabetesdagboka - selvhjelpsappen for deg som har diabetes.

I anledning Verdens diabetesdag 2013 lanserer Nasjonalt senter for samhandling og telemedisin (NST) en oppdatert versjon av den populære androidappen Diabetesdagboka.

eirik_aarsand_mobiltlf_tredemolle_nov2013_400w[1].jpgJarl-Stian Olsen " />Alle vinner på å dele

- Runkeeper er god på loggføring av fysisk aktivitet. Vi er gode på egenmestring av diabetes. Det at vi kan knytte Diabetesdagboka til denne treningsappen gjør vår app mer brukervennlig uten at vi trenger å bruke særlig mye ressurser på det. Vi bruker heller våre ressurser på videre utvikling av elementer som har med mestring av selve sykdommen å gjøre, sier forsker Eirik Årsand.

Snart for iPhone

- Vi skal lansere Diabetesdagboka for iPhone før jul. Vi jobber iherdig med det nå, og det ser ut til at det kan bli årets julegave, smiler Årsand.

 

Diabetesdagboka gir deg mulighet til å registrere og lagre blodsukkermålinger, insulindosering, karbohydratinntak og fysisk aktivitet. Alt som registreres i dagboka bygger opp en database over hendelser og situasjoner, og er dermed med å veilede ved valg av mat og medisinering.

​Gjennom mange prosjekter over flere år har et forskningsteam ved NST sammen med brukerne forbedret og videreutviklet Diabetesdagboka. Forskningen har vist at gode apper kan forbedre helse og livskvalitet for folk med diabetes. Diabetesdagboka ble lansert i april 2013 som et resultat av denne forskningen. Diabetesdagboka oppdateres jevnlig og utvides basert på innspill fra brukerne.

For mer informasjon, se www.diabetesdagboka.no.