Slipp fotfolket til

Det å lytte til forbrukerne i produktutviklingen er viktig fortalte Anna Kirah i et engasjerende innlegg på den årlige telemedisinkonferansen i Tromsø, TTeC 2008.

Ved å lytte til forbrukerne og høre hva de ønsker og har behov for, kan mange spennende produkter springe fram. Folk flest ønsker å delta i prosessene med å designe nye produkter. Dette var noe av budskapet til Anna Kirah på telemedisinkonferansen.

Legetime på SMS

  • Folk vet hva som er best for dem og hva som virker og ikke virker. Et eksempel kan være noe så enkelt som å få påminnelse om legetime sendt på SMS, som oppdaterer seg automatisk i din kalender på PC’en, i stedet for å få det gamle timekortet i papirformat. Dette forenkler folks hverdag, og kommer til å bli en vanlig tjeneste, sier Kirah.
anna_kirah_400
Anna Kirah trollbandt deltakerne på årets e-helsekonferanse i Tromsø med et tydelig budskap om å ha med både hjerte og hode når man jobber med innovasjon (nyskaping). Foto: Jan Fredrik Frantzen, NST.

Alle har innovative egenskaper

  • Fra barnsben av blir kreativiteten sakte men sikkert dempet med vårt samfunns normer og regler, ikke minst fra hjemmefronten. Ved å la barna få utfolde sin kreativitet, kan dette gi utspring i framtidens nye produkter.
  • Alle mennesker er kreative og har innovative egenskaper. Det er når vi slutter å spørre ”hvorfor” at kreativiteten blir lagt lokk på. Og når kreativiteten blir borte, stopper innovasjonen.

Innovasjonsdirektør overflødig

I stedet for at bedriftslederne engasjerer eksterne konsulenter til å komme med nye ideer og designe nye produkter, burde alle bedriftslederne lytte til egne ansatte først. Det å lære seg å lytte til fotfolket kan spare bedriften for mange unødvendig konsulenttimer. Ved å engasjere egne ansatte, øker deres motivasjon og arbeidsglede. De kan komme med fantastiske ideer som bedriftslederne ikke har tenkt på i utgangspunktet.

Anna Kirah oppfordret på slutten av sitt innlegg alle tilhørere om å åpne opp for nye muligheter, se verden på en annen måte og aldri glemme at både hode og hjerte må være med når man skal skape innovasjoner.