Sparer et halvt døgn

Sissel Richardsen har atopisk eksem. Og hun synes absolutt det er greiere å kjøre i ti minutter til Sonjatun for å få behandling, enn å bruke et halvt døgn på å reise mellom Nordreisa og Tromsø.
sonjatun_richardsen_toender_400
Sammen med Torunn Hansen kan sykepleier Solveig Tønder (t.h.) tilby hudpasienter fra Nord-Troms lysbehandling for både hender, føtter eller hele kroppen. Sissel Richardsen fra Sørkjosen setter stor pris på det, og hun synes heller ikke der er dumt å få litt ekstra farge i mørketida. Foto: Jan Fredrik Frantzen, NST.

Mellom oktober 2007 og mars 2008 fikk hun behandling på Sonjatun for eksemutbruddet, som kom med full styrke i fjor sommer. Da begynte hun å reagere på både papir og nikkel, og hun utviklet store utslett både på hender og føtter.

- Det er helt forferdelig å slite med sånt i min alder. Det ble i hvert fall vanskelig å gjøre jobben som butikksjef på Coop Marked. Da må jeg jo være borti både penger og papir, forklarer hun.

Bare 10 minutter unna

Etter flere runder på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) sommeren 2007 fikk hun tilbud om å fortsette behandlinga på Sonjatun, bare ti minutters kjøring fra hjemmet i Sørkjosen.

- Hvis jeg skal ta bussen til Tromsø må jeg av gårde klokka syv om morgenen. Jeg er ikke hjemme før halv åtte på kvelden igjen. Da er hele dagen gått.

Med lysbehandlingen hun fikk for hendene og beina i Nordreisa ble hun mye bedre, selv om hun enda ikke er helt kvitt utbruddet. Det er faktisk så hissig at hun nå likevel må inn til Tromsø for å få en annen og mer avansert behandling der.

Men Richardsen er godt fornøyd med å ha fått lysbehandlinga nær hjemplassen. Det blir litt i overkant å bruke hele dagen for å få gjennomført ei behandling som hver gang tar maksimalt fem minutter.

- Jeg synes det er helt fabelaktig her. Vi får så fin behandling av sykepleierne. Og så er det bare 10 minutter hjemmefra. Det er absolutt mye bedre enn å sitte halve dagen på bussen, og så får vi jo uansett møtt hudlegen både på videokonferanse og når de kommer hit fra Tromsø.

Relaterte saker...