Tar stingene via tv'en

I slutten av april ble Marit Jensen fra Skjervøy operert i håndleddet ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Fire uker senere satt hun i Nordreisa og fikk tatt stingene via tv'en….
pasient_ortopedi_nordreisa_400
Marit Jensen drar heller på hytta enn å bruke tida på å sitte på bussen mellom Skjervøy og Tromsø…. Foto: Jan Fredrik Frantzen, NST.

- Det er lettere å komme hit til Nordreisa, spesielt hvis jeg får time på sykehuset en av de dagene hurtigbåten mellom Skjervøy og Tromsø bare går den ene veien. Ellers blir det fort mye venting, forteller hun.

En av sykepleierne ved Sonjatun har nettopp fjernet stingene etter operasjonen, og Jensen har snakket med spesialist i ortopedi, Astrid Buvik, på videokonferanse fra Tromsø. Sammen sjekket de at Jensen kunne bøye håndleddet som hun skal etter fire uker. Røntgenbildene hadde Buvik tatt opp på tv-skjermen så de kunne se på dem i lag.

 

Sparer 6 timer på en konsultasjon

Nord-Troms er et område med store avstander, også for de som skal til Nordreisa. Denne onsdagen har Jensen vært på farta sida klokka ni på formiddagen, og først klokka tre om ettermiddagen regner hun med å være hjemme på Skjervøy igjen.

Men selv om en god del av dagen går til reising innad i nordfylket, så tar det mye lengre tid å ta turen helt til Tromsø. Med hurtigbåten, som er den raskeste måten å komme seg til byen på, tar det litt over to timer hver vei. Men båten går bare kvart på åtte om morgenen og tilbake ti over seks på ettermiddagen.

Regner vi med ventetida i Tromsø vil Jensen da ha vært på farta i over tolv timer før hun er hjemme igjen. Båten legger nemlig ikke til kai på Skjervøy før klokka åtte om kvelden, og det er bare to dager i uka den kjører både fram og tilbake…

 

Relaterte saker...