Tilbyr mobil-veiledning i eksem og allergi

Usikker på hvilket kortison pasienten skal ta mot utslettet? Hudlege Thomas Schopf tilbyr allmennleger veiledning i behandling av hudlidelser via Internett og MMS. Kurset starter høsten 2010 og varer et halvt år.
Thomas Schopf
Vanskelig å velge? Hudlege Thomas Schopf hjelper deg i et nytt tilbud fra høsten. Foto: Jan Fredrik Frantzen, NST.

 10 til 15 prosent av pasientene som oppsøker norske legekontorer kommer med hudlidelser av ulike slag. Men det er ikke enkelt å avgjøre på noen få minutter hvilken type behandling som vil virke best og om man i tillegg har med en allergi å gjøre.

 
- Atopisk eksem og allergier rammer i stor grad barn, og ofte må foreldrene forholde seg til 3-4 ulike kremer som må tas i ulik rekkefølge - pluss en tablett. Det kan være vanskelig for legen å holde oversikten over en så komplisert behandling, og små justeringer kan gi stor effekt, forteller Schopf.
 

Svar innen 48 timer

Gjennom prosjektet "Veiledning av primærleger gjennom et nytt elæringskonsept" tilbyr nå han nå spesialisthjelp til fastlegene for å finne frem til den beste behandlingen av eksem og allergi. Veiledningen er del av en RCT-studie som starter opp i midten av september og varer til midten av mars 2011.
 
Halvparten av fastlegene som er interessert vil ta nettkurset "Hjelp det klør!" ved oppstarten og kunne sende inn spørsmål via epost eller MMS. Svaret får de på epost eller SMS innen 48 timer. Kontrollgruppen skal gi vanlig behandling men tar kurset etter at veiledningen er avsluttet. Studien skal gi svar på hvor stor klinisk effekt kurset har, og hvor stor effekt det har i kombinasjon med MMS/SMS-oppfølging.
 

Godkjent av Legeforeningen

- Vi legger opp til en lav terskel for å sende inn spørsmål om behandling, prosedyrer samt vurdering av allergier. Målet er at de som deltar skal få et godt læringsutbytte av veiledningen, sier Schopf til slutt.
 
Deltakelse i nettkurset ”Hjelp det klør!” er godkjent av Legeforeningen og gir 10 kurspoeng for spesialisering innen allmennmedisin. 
 

Les mer...

 

Kontaktinformasjon for påmelding
 

Thomas Roger Schopf, telefon 915 27 503 og epost thomas.roger.schopf@telemed.no